pioneers in water independence

Hydraloop

De meest efficiënte en betaalbare manier om minder water te gebruiken? Door licht vervuild water (ook wel grijs water genoemd) te behandelen en te hergebruiken. Hydraloop is de innovatieve oplossing voor gezinswoningen en commerciële gebouwen.
Een Hydraloop is jouw innovatieve waterrecycling- en hergebruikoplossing.

Wat is Hydraloop?

Hydraloop is een innovatieve waterrecycling- en hergebruikoplossing voor huishoudens. Het apparaat recycleert grijs water van douche, bad en wasbakken om te worden gebruikt voor het doorspoelen van toiletten, het besproeien van tuinen en andere niet-drinkbare toepassingen. Het is ontworpen om op een eenvoudige manier water te besparen, zonder dat het comfort van het huishouden wordt aangetast.

Waarom is Hydraloop een goede keuze?

Hydraloop biedt verschillende voordelen voor huishoudens en de samenleving als geheel. Allereerst kan het apparaat tot 85% van het huishoudelijk watergebruik besparen door het grijze water te recyclen. Dit vermindert niet alleen de waterrekening van huishoudens, maar vermindert ook de druk op de watervoorziening en vermindert de afvalwaterstroom naar waterzuiveringsinstallaties.

Daarnaast draagt Hydraloop bij aan een duurzame levensstijl. Door het verminderen van het watergebruik, wordt ook de CO2-uitstoot verminderd die wordt veroorzaakt door de productie en distributie van drinkwater. Het hergebruiken van grijs water vermindert ook de hoeveelheid water die anders verloren zou gaan in het afvalwatersysteem en draagt bij aan de bescherming van het milieu.

Voordelen van Hydraloop

Het gebruik van Hydraloop in uw huis of bedrijf kan verschillende voordelen bieden, zoals:

1) Waterbesparing: Hydraloop recyclet en filtert het water van uw douche, bad, wastafel en wasmachine, zodat het opnieuw kan worden gebruikt voor niet-drinkbaar gebruik, zoals het doorspoelen van uw toilet. Hierdoor kunt u tot wel 85% water besparen.

2) Kostenbesparing: Door het recyclen van water met Hydraloop, kunt u besparen op uw waterrekening en de kosten van het gebruik van drinkwater voor niet-drinkbare doeleinden. Hoewel de initiële kosten van het installeren van Hydraloop hoog kunnen zijn, kan het u op de lange termijn veel geld besparen.

3) Milieuvriendelijk: Hydraloop vermindert uw impact op het milieu door het verminderen van de hoeveelheid drinkwater die u gebruikt en afvalwater dat u produceert. Het verminderen van de hoeveelheid afvalwater die u produceert, helpt ook om het risico op overstromingen te verminderen.

Recensies

Hydraloop, award winning!

Hydraloop vangt water uit douches, wastafels, wasmachines en airconditioningsystemen op in jouw woning. Hydraloop reinigt en desinfecteert jouw grijs water water. Het installeren van een waterrecyclingoplossing in je commercieel vastgoed is een winstgevende investering. Hydraloop verhoogt de waarde van je gebouw, verlaagt de exploitatiekosten voor water en energie en vermindert de ecologische voetafdruk. Hydraloop verzamelt en behandelt het water van douches, baden, wastafels en airconditioningunits in commerciële gebouwen van elke omvang. Het behandelde en gedesinfecteerde water is geschikt voor toiletspoeling, wasmachines, het bijvullen van zwembaden,…

JOIN THE WATER REVOLUTION

Hydraloop is een internationaal erkend en bekroond merk dat ons in staat stelt om tot 45% te besparen op water, zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen zonder in te boeten aan wooncomfort! We zorgen voor een onderhoudsarme gedecentraliseerde grijswaterrecyclingoplossing.

A Global Challenge!

De gevolgen van de klimaatverandering en demografische veranderingen bepalen onze toekomst, maar bieden tegelijkertijd kansen!

Stijgende ‘waterstress’

De laatste jaren veroorzaakt de klimaatverandering ernstige droogtes. De hydrologische cyclus voorziet onvoldoende voor de wereldwijde vraag. Waterstress is een opkomende uitdaging in zowat alle landen over de hele wereld!

Verstedelijking

De wereldbevolking zal de komende 30 jaar naar verwachting met 2 miljard mensen groeien. Daarvan zal 60% in stedelijke gebieden wonen. Zonder gedragsverandering zullen onze toekomstige generaties onvoldoende water hebben om een aanvaardbaar wooncomfort te garanderen in die gebieden.

Wereldwijde kansen

Water Experts wereldwijd zoeken naar oplossingen. Hydraloop, in België verdeeld en ondersteund door Waterloop, is één van die visionaire merken en heeft al het potentieel om op lange termijn de wereldwijde marktleider te worden.

Consumentvriendelijk,
zorgeloos en duurzaam

Onderhoudsvriendelijk, automatische regeling en zelfreinigend

Safetey First!

Hydraloop levert gerecycled water dat voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en een omschakeling van leidingwater via een veilige luchtspleet volgens EU, US & AU-normen

Waterverdeling

Het behandelde water wordt verdeeld door een geluidsarme waterpomp en controlekleppen

Reservewater

Hydraloop zorgt voor een automatische overschakeling op back-up watervoorziening zodra er een watertekort voordoet of extra water nodig is.

Stijgende ‘waterstress’

De Waterloop-systemen hebben een internetaansluiting zodat we een ondersteuning van op afstand kunnen garanderen. Dankzij onze Smartphone app kan je ook zelf je Hydraloop-systeem 24/7 monitoren. De ‘over-the-air’ software zorgt voor regelmatige updates van het systeem.

denkt met je mee, installeert en blijft je bijstaan met service en advies.

‘Waterloop’ denkt met je mee, bekijkt je volledige waterkring en zorgt voor de meest duurzame waterbehandeling op elke plaats in huis, op elk moment thuis.

CONTACTEER ONS

Onze Hydraloop
Systemen

Hydraloop voor gezinswoningen

Hydraloop 300

Voor gezinswoningen tot 4-5 personen

Hydraloop 600

Voor grote gezinnen tot 10 personen

Hydraloop Concealed

Voor appartementen en meergezinswoningen 

veeg de tabel voor meer info

KenmerkenHydraloop 300Hydraloop 600Hydraloop concealed
(verwacht vanaf 2024)
Intern volume300 liter per dag600 liter per dag175 liter per dag
Max filtercapaciteit530 liter per dag1000 liter per dag300 liter per dag
Grootte< 0.4m² (35x80x215cm)<0.7m² (70x80x215cm)0m² (ingewerkt boven toiletsysteem)
Geschikt voorHuishoudens van 1-5 personenHuishoudens van 5-10 personen
& kangoeroewoningen
Huishoudens van 1-2 personen 
& renovaties badkamer
InstallatieVrijstaandVrijstaandIngebouwd
GrijswaterbronnenMinimum: Bad/douche
Indien praktisch: lavabo, condens
Optioneel: 1 wasmachine
Minimum: Bad/douche
Indien praktisch: lavabo, condens
Optioneel: 1 wasmachine
1 douche
ToepassingToiletten & wasmachineToiletten & wasmachineToiletten & wasmachine
Gewicht (niet gevuld)93 kg103 kgN.v.t. (verborgen achter muur)
Max geluid in werking44 dB (vergelijkbaar wasmachine)46 dBT.B.C.
Laag elektriciteitsverbruik20W in filtermodus40W in filtermodusT.B.C
Geavanceerde technologieJaJaJa
WarmteterugwinningPassiefPassiefPassief
MBBR & UV technologieJaJaJa
Membrane technologieJaJaJa
ZelfreinigendJaJaJa
OnderhoudsarmJaJaJa
Automatische backup-bronJaJaJa

Hydraloop voor residentieel vastgoed

Hydraloop Cascade

Hydraloop Cascade is ideaal voor grotere projecten zoals:

  • Hotels
  • Kantoorgebouwen
  • Winkelcentra
  • Studentenhuisvestiging
  • Sportclubs
  • Luchthavens
  • Bedrijsfgebouwen
  • Industriele projecten

Schaalbaar maatwerk 

Hoe werkt Hydraloop?

Stap 1: Hydraloop vangt licht vervuild grijs water op

Hydraloop verzamelt water van bad en douche, wasmachine en droger en ook condenswater van warmtepompen en airconditioners. 

Stap 2: Hydraloop reinig het grijze water bij de bron 

De duurzame technologie van Hydraloop behandelt het grijze water in zes reinigingsstappen, wat resulteert in schoon, helder, veilig en gedesinfecteerd water voor niet-drinkbaar gebruik. 

Stap 3:  Hydraloop hergebruikt het gereinigde water

De duurzame technologie van Hydraloop behandelt het grijze water in zes reinigingsstappen, wat resulteert in schoon, helder, veilig en gedesinfecteerd water voor niet-drinkbaar gebruik. 

Hoe werkt Hydraloop:

Hydraloop werkt door het grijze water door een reeks filtratie- en zuiveringsprocessen te leiden. Het water gaat door verschillende stappen zoals een fijnmazig filter, een membraanfiltratie en een UV-desinfectieproces om de kwaliteit te verbeteren en het veilig te maken voor hergebruik. Het water dat is gerecycled door Hydraloop voldoet aan de normen die zijn vastgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Hydraloop is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Het systeem wordt geïnstalleerd tussen de afvoer van het grijze water en de toevoer naar het riool. Het water wordt gerecycled en opgeslagen in een aparte tank voor hergebruik. Het systeem heeft een automatische reinigingsfunctie om het goed te onderhouden en de kwaliteit van het gerecyclede water te behouden.

De prijs van Hydraloop

De kosten van Hydraloop kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw woning of bedrijf en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen kunnen de kosten variëren van € 4.000 tot € 8.000 inclusief installatie en btw.

Hoewel dit een grote investering kan zijn, kunnen de besparingen op uw waterrekening en de voordelen voor het milieu op de lange termijn de kosten waard maken. Bovendien bieden sommige lokale overheden en waterbedrijven subsidies of belastingvoordelen voor het installeren van waterbesparende apparaten zoals Hydraloop.

Hydraloop Subsidies

Subsidies voor Hydraloop zijn beschikbaar in sommige gemeenten en provincies in België. Deze subsidies zijn bedoeld om de installatie van waterbesparende apparaten zoals Hydraloop te bevorderen en zo bij te dragen aan de vermindering van de waterconsumptie en de impact op het milieu.

De hoogte van de subsidie kan variëren, afhankelijk van de specifieke regeling en de locatie waar u woont. Sommige subsidies zijn gebaseerd op een vast bedrag, terwijl andere afhankelijk zijn van de grootte van uw woning of bedrijfspand.

Om in aanmerking te komen voor een subsidie voor Hydraloop, moet u mogelijk voldoen aan bepaalde criteria, zoals het hebben van een eigen woning of bedrijfspand en het installeren van het apparaat door een gecertificeerde installateur.

Hydraloop waterbehandeling

Zonder het gebruik van chemicaliën, filters of membranen

Gecontroleerd door een centrale processor en slim gebruik van luchtdruk, zijn de volgende 6 opeenvolgende behandelingsprocessen van toepassing.

Sedimentatie 

Sediment wordt verzameld op de bodem van de tank.

Drijvend vuil 

Drijvend vuil (haar, zeep) wordt via een centrale skimmer in het riool gespoeld. 

Opgeloste lucht vlottering 

Kleine luchtbelletjes gaan omhoog, en verzamelen kleine partikels.

Schuimfractionering 

Zeep en zwevende deeltjes worden afgeschuimd. 

MBBR

Biologische behandeling door aërobe bioreactor 

UV-desinfectie

Iedere 4 uur door UV licht.  

denkt met je mee, installeert en blijft je bijstaan met service en advies.

‘Waterloop’ denkt met je mee, bekijkt je volledige waterkring en zorgt voor de meest duurzame waterbehandeling op elke plaats in huis, op elk moment thuis.

CONTACTEER ONS

Vraag je offerte aan!

Name(Required)
Ik heb interesse in:
Nieuwsbrief
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Recensies