pioneers in water independence

Waterloop voor grote gebouwen

Waterhergebruik is een sociale verantwoordelijkheid bij de ontwikkeling van wijken, appartementsgebouwen, hotels, sportclubs,… Het zorgt voor een directe én positieve impact. We verlagen je kosten, verkleinen je ecologische voetafdruk en creëeren waarde voor je gebouw en haar gebruikers. De technieken zijn dezelfde als bij gezinswoningen, alleen dimensioneren we die groter en zorgen we steeds voor een duidelijk plan van aanpak per project. Bij Waterloop kan je immers rekenen op een all-in-one partner: advies, installatie, commissioning en service! Samen met jou zijn we pioniers en maken we een verschil. ​

Hydraloop
award winning!

Hydraloop verhoogt de waarde van elk gebouw, verlaagt de exploitatiekosten voor water en energie en vermindert de ecologische voetafdruk. Het installeren van een waterrecyclingoplossing in je commercieel vastgoed is een winstgevende investering. Duurzaamheidseisen voor gebouwen worden steeds veeleisender en vastgoedinvesteerders vragen gericht om duurzaamheidscertificaten. Hydraloop verzamelt en behandelt het water van douches, baden, wastafels en airconditioningunits in commerciële gebouwen van elke omvang. Het behandelde en gedesinfecteerde water is geschikt voor toiletspoeling, wasmachines, tuinberegening en het bijvullen van zwembaden.

Waterloop
regenwaterfilters

Regenwater duurzaam en maximaal gebruiken is onze doelstelling! Voor commerciële gebouwen doen we dit vaak in combinatie met Hydraloop. Regenwater opvangen en hergebruiken voor tal van toepassingen lijkt vanzelfsprekend, maar blijft te weinig benut. Met regenwater kies je als exploitant voor een verantwoorde en duurzame watervoorziening. Waterloop bekijkt de mogelijkheden om regenwater op te vangen, doet een wateranalyse en stelt een passende waterbehandeling voor. Afhankelijk van de oppervlaktes waarmee je regenwater in contact komt passen we de installatie aan om hergebruik mogelijk te maken. Zo zorgt Waterloop steeds voor een oplossing op maat!

Waterloop drinkwatersystemen

Met Waterloop installeren we niet zomaar een drinkwatertoestel. Wij bieden een oplossing die perfect aansluit bij jouw cultuur. Wij beloven je een voorstel dat perfect aansluit bij jouw gebouw of organisatie. Waterloop biedt je vooral een gezond alternatief voor plastic flessen. We stemmen we onze oplossing af op jouw vastgoed, bedrijf of organisatie. Jij beslist hoe ver je hierin gaat. Waterloop denkt met je mee en heeft eenvoudige filteroplossingen tot uitgebreide systemen met elk type water die je gebruikers wil aanbieden: kokend, bruisend, ambient.

Waterloop waterontharders

Ons leidingwater beantwoordt aan de normen die de overheid oplegt en is perfect drinkbaar. Slechts 2 tot 3 % van al het leidingwater wordt gebruikt als drinkwater of om te koken. De watermaatschappij staat in voor perfect water, maar die bevat een bepaalde hardheid afhankelijk van je locatie. De hardheid van water is onzichtbaar, de gevolgen zijn dat niet: kalkafzetting is daarvan het meest opvallend. Het zorgt voor problemen binnen je commerciële gebouwen zoals corrosie van leidingen, kranen, reservoirs, verstoppingen, hogere energiekosten, etc. Met een goed geconditioneerde waterontharder bespaar je een hoop energiekosten voor je gebruikers en je vastgoed.

denkt met je mee, installeert en blijft je bijstaan met service en advies.

‘Waterloop’ denkt met je mee, bekijkt je volledige waterkring en zorgt voor de meest duurzame waterbehandeling op elke plaats in huis, op elk moment thuis.