pioneers in water independence

Waterloop voor gezinnen

Wat als we van regenwater en waterhergebruik, de voornaamste aanvoerbron kunnen maken en zo leidingwater reduceren tot een back-up bron? Dat kan! Waterloop is pionier en biedt jouw gezin een duurzame wateroplossing. We verhogen de kwaliteit van grijs water via ‘Hydraloop’. We plaatsen duurzame drinkwatersystemen om zo wegwerp plastic te weren. Onze waterloop filters behandelen je regenwater en besparen zo tot meer dan 90% stadswater. ‘Waterloop’ denkt met je mee, bekijkt je volledige waterkring en zorgt voor de meest duurzame waterbehandeling op elke plaats in huis, op elk moment thuis.

Hydraloop
award winning!

De meest efficiënte en betaalbare manier om minder water te gebruiken? Door licht vervuild huishoudelijk water (ook wel grijs water genoemd) te behandelen en te hergebruiken. Het blijft vreemd dat anno 2022, toiletten bijvoorbeeld nog steeds met proper drinkwater worden doorgespoeld. Zeker in tijden van toenemende waterschaarste. Hydraloop vormt een oplossing. Het is een is een compact en onderhoudsarm systeem dat water uit douches, wastafels, wasmachines en airconditioningsystemen opvangt, reinigt en desinfecteert. Het gerecycleerde water kan vervolgens worden gebruikt voor toepassingen waarvoor leidingwater van lagere kwaliteit nodig is, zoals de was doen, het toilet doorspoelen,…

Waterloop
regenwaterfilters

Regenwater duurzaam en maximaal gebruiken is onze doelstelling! Dat kan apart, maar vooral ook in combinatie met Hydraloop en onze andere oplossingen. Regenwater opvangen en hergebruiken is eigenlijk vanzelfsprekend. Drinkwater produceren is een dure aangelegenheid en bovendien hebben we in Vlaanderen geen overschot aan water. Regenwater gebruiken kan voor alle toepassingen waarvoor geen drinkwaterkwaliteit nodig is en zo spaar je al snel tot 50% drinkwater. Combineer je regenwaterfilters met Hydraloop, dan kan je besparing al snel oplopen tot 96%.

Waterloop drinkwatersystemen

Meer dan 5 biljoen stukjes microplastic vervuilen momenteel onze oceanen. Als we niets doen, zullen de gevolgen voor onze ecosystemen, onze gezondheid en onze economieën onherstelbaar zijn. Weg met wegwerpplastic! Onze drinkwateroplossingen verbeteren de smaak van je leidingwater en verlagen je kosten. Jij beslist hoe ver je hierin gaat. Waterloop denkt met je mee en heeft eenvoudige filteroplossingen tot uitgebreide systemen met kokend, bruisend en ambient water.

Waterloop waterontharders

Hard water is helemaal niet slecht voor je gezondheid! Toch kan hardheid aan de basis liggen van heel wat andere problemen, Calcium en magnesium slaan neer in waterleidingen en toestellen die gebruik maken van warm water. Kalkaanslag zorgt zo voor heel wat energieverlies en kan er zelfs voor zorgen dat bepaalde leidingen volledig dicht slippen. Gevolg: onnodig hoge energiekosten én verspilling. Met een relatief kleine investering in een waterverzachter, bespaar je een hoop energiekosten op de korte én lange termijn.

denkt met je mee, installeert en blijft je bijstaan met service en advies.

‘Waterloop’ denkt met je mee, bekijkt je volledige waterkring en zorgt voor de meest duurzame waterbehandeling op elke plaats in huis, op elk moment thuis.